autor: friman

És una espècie comestible molt apreciada, el crustaci comercialment més important a Europa.

Pollastre amb escamarlans


 

Preparació

Prepararem la picada triturant tots els ingredients, menys la xocolata que la desfarem amb el brou calent del po- llastre. En una cassola amb meitat d’oli i meitat de llard, daurarem el pollastre salpebrat i el reservem. En el mateix oli fregirem els escamarlans i els reservem. Aprofitant aquest mateix oli també sofregirem la ceba i, quan agafi color, afegirem el tomàquet a la cassola i el deixarem coure uns 10 minuts. Incorporarem el pollastre i ho flamejarem amb el brandi. Un cop flamejat i consumit tot l’alcohol del brandi cobrirem el pollastre amb el brou. Ho cuinarem uns 45 minuts a foc baix, vigilant que no hi falti líquid i remenant de tant en tant. 10 minuts abans d’acabar la cocció, incorporarem els escamarlans i la picada que barrejarem amb el suc de cocció. Ho remenarem i ho deixarem reposar 24 hores.

Fotografia original de: La cuina de sempre | Muntatge MQT Friman

Ingredients

1 pollastre a quarts 12 escamarlans | 3 tomàquets ratllats | 2 cebes | 1 raig de brandi | Pebre negre i sal | Oli d’oliva i llard | Brou de pollastre

PER FER LA PICADA:

2 galetes | julivert fresc | 2 grans d’all | una mica de vi ranci i un grapat d’ametlles | Xocolata negra | 1 llesca de pa fregit.